5 gode grunde til at lære et nyt sprog

Går du og overvejer at lære et nyt sprog? Eller at genopfriske et sprog, som du lærte i folkeskolen eller gymnasiet? Så er det bare med at komme i gang, for der er mindst fem gode grunde til at give dig i kast med det.

1. Din hjerne vokser
Ja, du læste rigtigt. Din hjerne vokser faktisk, når du går i gang med at lære et nyt sprog. Det er især det område i hjernen, som er forbundet med hukommelse og orienteringsevne, der vokser, mens du lærer et nyt sprog, skriver videnskab.dk. På samme tid holder sprogindlæringen hjernen i form.

2. Du udvider dine karrieremuligheder
Det er altid en fordel at tillære sig nye færdigheder, og når du lærer et nyt sprog, får du både mulighed for at arbejde på et helt nyt sprog (i et helt nyt land?) og kommunikere med folk, der taler dette sprog. Det kan både være kollegaer, kunder, samarbejdspartnere eller andre. På det globale arbejdsmarked er det bare en fordel at kunne kommunikere på flere forskellige sprog.

3. Du får en dybere forståelse af en kultur
Når du lærer et sprog, lærer du også om kulturen, der hører til sproget. Det gør, at du har nemmere ved at forstå de mennesker, der har sproget som modersmål. Samtidig får du også lettere ved at navigere i den nye kultur og undgå kulturelle sammenstød. 

4. Du møder nye mennesker
Hvad enten du vælger at lære et nyt sprog ved hjælp af sprogundervisning, rejser eller sprogcafé, så møder du nye mennesker, som du ellers ikke ville have mødt. Hvem ved – måske er din kommende sproglærer eller dit rejsebekendtskab et fantastisk og interessant menneske?

5. En helt ny verden åbner sig for dig
Mens du lærer, vil du opdage, at der er nogle sproglige sammenhænge, som begynder at give mening. Eller en sang, som du pludselig forstår, hvad handler om. Måske finder du din nye yndlingsserie på et sprog, du slet ikke kendte før. Mulighederne er mange, for det er på mange måder en helt ny verden, der åbner sig for dig.

Af Sanne Rossen, cand.mag. og sprogunderviser hos MASTER-LING